Melkveehouderij op nat veen

12-04-2018

Keynote speaker is Joel Salatin, die met ons meedenkt over de uitdagingen die spelen in het veenweidegebied, met name rond bodemdaling.Joel Salatin (USA) is een beroemd veeboer, schrijver en spreker over landbouw- vernieuwing. Met zijn visie en expertise is hij een inspiratie voor duizenden boeren over de hele wereld die zijn principes in hun praktijk toepassen.

 

Hiervoor brengen we de casus in van Marcel Al, een melkveehouder in het Wormer-Jisperveld. Hij maakt ons deelgenoot van zijn zoektocht en ervaringen in de polder, en zijn ideeën om de toekomst tegemoet te treden. De derde gesprekspartner is Henk den Hartog, ‘bodemboer’ en producent van biologische zuivel van het eerste uur.

 

INFORMATIE

 

 

 

Op maandag 23 April is er op de Eemlandhoeve een goed gesprek waar je deelgenoot van kunt zijn. We starten om 10.00 uur met afronding om 12.00 uur op de Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7, 3752 LK Bunschoten-Spakenburg.

 

Bodem- en Waterdag 2019 Rijnland

  Samen werken aan een betere waterkwaliteit   Op dinsdag 19 november aanstaande organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland voor agrariërs de Bodem- en […]

lees verder »

nachtvlinderonderzoek

Het is op heel wat plekken gelukt om het aantal bloemen en kruiden in Noord-Holland Zuid te vergroten. Wat zou […]

lees verder »

Bloemrijk beheer Middenweg Bovenkerkerpolder

Bloemrijke bermen krijg je niet zo maar. Veel bermen worden 'geklepeld' -de planten worden in snippers achtergelaten in de berm. […]

lees verder »

meer nieuws »