Gedeputeerden PNH op bezoek bij de agrarische collectieven

02-02-2024

Kennismaken met de agrarische collectieven van Noord-Holland. Dat was de reden van de ontmoeting op 31 januari tussen de nieuwe gedeputeerden Jelle Beemsterboer (o.a. Landbouw, Stikstofbanken en het Provinciaal programma landelijk gebied (PPLG)) en Rosan Kocken (klimaat, energie, natuur en landschap, water en bodem en klimaatadaptatie) en de voorzitters van de vier agrarische collectieven.

De ontmoeting vond plaats op boerderij Polderzicht van familie Korrel in Ouderkerk a/d Amstel. De collectieven presenteerden de uitvoering van het agrarisch natuurbeheer, de diverse thema’s en projecten waaraan zij werken en over hun betrokkenheid bij de gebiedsprocessen voor het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Vervolgens is uitvoerig gesproken hoe verder samen op te trekken in de toekomst om het beheerde agrarisch areaal van het huidige 17% "naar 80%" te vergroten en hoe het ANLb in te zetten als instrument om bij te dragen aan het realiseren van de PPLG-doelen.

De gedeputeerden kregen na afloop een zakje bloemenzaad mee, als handreiking vanuit de collectieven voor een vruchtbare en bloeiende samenwerking.

 

 

Leden Amstelland beplanten hun erf

Zestien van onze leden in Amstelland zijn gestart met het planten van extra bomen op en rond hun erf en […]

lees verder »

Gedeputeerden PNH op bezoek bij de agrarische collectieven

Kennismaken met de agrarische collectieven van Noord-Holland. Dat was de reden van de ontmoeting op 31 januari tussen de nieuwe […]

lees verder »

Samen aan de slag voor boeren met toekomst in de Bovenkerkerpolder

Veertien NHZ-leden uit de Bovenkerkerpolder en bestuurders van de provincie Noord-Holland, waterschap Amstel, Gooi en Vecht, gemeente Amstelveen en ons […]

lees verder »

meer nieuws »