Nieuws van Collectief Noord-Holland Zuid

Goed zorgen voor de bodem is goed zorgen voor de koe - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

04-05-2021

Een hele leuke grasmat – zo typeerde veehouder Rino van ‘t Schip het gras op zijn percelen in Nes aan de Amstel. Maar het kon vast nog beter. Daarom vroeg hij twee jaar geleden of bodemcoach Dick Jan Koster met […]

lees verder »

Landbouwportaal - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

04-05-2021

Het landbouwportaal helpt boeren! […]

lees verder »

Bovenkerkerpolder: weidevogels maken mooie start. - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

21-04-2021

Het zesde jaar met anlb beheer in de Bovenkerkerpolder. We doen niet mee met alndelijke trends.  Grutto, tureluur, scholekster gaan een beter, gele kwikstaart en veldleeuwerik maken een comeback uit het niets, krakeend zet zijn oneindige opmars voort.  Er is één punt van […]

lees verder »

Meer insecten op kruidenrijke weilanden - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

01-04-2021

Gemiddeld wordt er op het kruidenrijke grasland per etmaal 40% meer biomassa waargenomen van ongewervelden dan op het monocultuur grasland; op de maisakker is dat 60% minder. Ook slakken zijn op het kruidenrijke grasland vrij algemeen, maar ontbreken op de monocultuur. […]

lees verder »

Evaluatie ANlb - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

01-04-2021

Het Stelsel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer ‘staat’ vier jaar na de start en ontwikkelt zich goed als instrument voor agrarische collectieven en provincies om biodiversiteit en waterkwaliteit in landelijk gebied te verbeteren. De uitvoerbaarheid is toegenomen door duidelijke rollen en […]

lees verder »

Bodemcoaches weer aan de slag - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

29-03-2021

Kijk ze hier staan, de bodemcoaches NH, ze mogen vanaf vandaag via Landbouwportaal NH weer op gratis bedrijfsbezoek bij agrariërs in NH voor kennis en advies over verbeteren van de bodem- en waterkwaliteit.  […]

lees verder »

Loopkevers op de akkers - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

11-02-2021

In de Haarlemmermeer werkt NHZ samen met de gemeente en andere partijen om een groenblauwe dooradering voor insecten te realiseren. Onze leden leggen circa 160 kilometer (!!) bloemrijke randen aan langs de akkers. Samen met ecologische beheerde bermen en oevers […]

lees verder »

Raakt de bodem uitgeput?

29-01-2021

Een prikkelende uitzending van Zembla: de bodem van de landbouwgebieden raakt uitgeput...   Klik naar de uitzending. […]

lees verder »

'Onze Weidevogels' - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

28-01-2021

Agrio uitgeverij (bij velen bekend, o.a. het blad 'Melkvee') heeft een blad gepubliceerd onder de titel 'Onze Weidevogels'. Veel boeren zullen het onlangs in de bus hebben gekregen.   […]

lees verder »

[1 - 10] 11 - 20 [21 - 30] [31 - 40] [41 - 50] ... [ 284 ] volgende >>>

Overzicht van nieuwsberichten.