Bloemenranden helpen bij tripsenbestrijding

01-08-2022

Vanaf 2017 hebben de agrarische sector en regionale overheden in de Haarlemmermeer zich verenigd in GreenBASE. Het doel van de samenwerking binnen GreenBASE is verduurzaming van de landbouw en de versterking van biodiversiteit in het agrarisch cultuurlandschap.

 

Belangrijk in het GreenBASE project zijn de bloeiende akkerranden die naast natuurlijke bestrijding ook bestuivers als bijen een plek bieden en het landschap sieren. Naast het stimuleren van de biodiversiteit is GreenBASE ook op zoek naar andere milieuwinst, zoals het beperken van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Dave Dirks, medewerker van ons NHZ-team, werkt mee aan het project en is in juli met de nodige vrijwilligers het veld in getrokken en zij zijn tripsen en tripsenlarven gaan tellen in een veld met zaai-uien.

Download hier het hele artikel over dit resultaat van het project. Voor meer informatie en nieuws over GreenBASE, zie de website https://www.greenbasehaarlemmermeer.nl/.

 

 

Bloemenranden helpen bij tripsenbestrijding

Vanaf 2017 hebben de agrarische sector en regionale overheden in de Haarlemmermeer zich verenigd in GreenBASE. Het doel van de […]

lees verder »

Drie zomertips voor een gezonde bodem

Elk seizoen brengt weer andere uitdagingen met zich mee. Om deze het hoofd te bieden, kijkt ons bestuurslid en bodemcoach […]

lees verder »

NOS: Het stikstofprobleem is echt Nederlands, uitgelegd in acht grafieken

De stikstofkwestie is complex en soms is het nog niet zo makkelijk te duiden. Wij vonden dit artikel op de […]

lees verder »

meer nieuws »