Nieuws van Collectief Noord-Holland Zuid

Akkerbelt Noord Holland Zuid

30-09-2020

GLB project Akkerbelt in de Haarlemmermeer. […]

lees verder »

-GLB Project: Voordelen Kruidenrijk gras - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

26-09-2020

 Projectleider Stan Bruijsten van het de GLB-pilot 'Groen, productief en levend Limburg' deelt vijf redenen waarom veehouders voor kruidenrijke graslandmengsels kunnen kiezen.   Lees het bericht in de Nieuwe Oogst   […]

lees verder »

-GLB Project: Voordelen Kruidenrijk gras - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

26-09-2020

 Projectleider Stan Bruijsten van de GLB-pilot 'Groen, productief en levend Limburg' deelt vijf redenen waarom veehouders voor kruidenrijke graslandmengsels kunnen kiezen.   Lees het bericht in de Nieuwe Oogst   […]

lees verder »

Op weg naar een effectieve groenblauwe dooradering in Haarlemmermeer. - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

21-09-2020

Op woensdag 16 september 2020 heeft een veldbijeenkomst plaatsgevonden van 13.00 tot 15.00 uur aan het Turfspoor in Lisserbroek. Doel van de bijeenkomst was om een bestuurders en ambtenaren van Hoogheemraadschap van Rijnland en gemeente Haarlemmermeer te informeren over de […]

lees verder »

Stop bodemdaling - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

13-09-2020

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur heeft een rapport gepubliceerd met de titel 'Stop Bodemdaling in Veenweidegebieden'. 'De boodschap sluit goed aan bij ons initiatief 'Toekomst Rondehoep'. De raad denkt dat het verstandig is om boeren een vergoeding te bieden als […]

lees verder »

Bovenkerkerpolder belangrijk leefgebied agrusvlinder - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

20-08-2020

De kaart met de resultaten van het landelijke onderzoek naar het voorkomen van de argusvlinder laat zien dat de Bovenkerkerpolder een belangrijk leefgebied is voor deze soort. De vier grootste populaties bevinden zich in Noord-Holland, de bovenkerkerpolder is er een […]

lees verder »

Apparaat om slootkanten in te zaaien

13-08-2020

We willen graag bloemrijke slootkanten in de polders. Maar mechanisch inzaaien van schuine kantjes langs het water is haast onmogelijk!? Collectief Noord-Holland Zuid heeft de oplossing gevonden met een installatie die aan een mechanische arm naast de trekker hangt! […]

lees verder »

Argusvlinder doet het goed in Bovenkerkerpolder - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

09-08-2020

In de Bovenkerkerpolder worden tientallen argusvlinders waargenomen begin augustus.   De argusvlinder is een soort die voorkomt in extensief gebruikt grasland met veel bloemen. In korte tijd verloren we 90% van de populaties in Nederland, in het oosten van het land is […]

lees verder »

Nieuwsbrief Kruidenrijk grasland - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

06-08-2020

Voordelen kruidenrijk grasland voor deelnemende melkveebedrijven • Ondanks de droogte van het afgelopen voorjaar blijft het kruidenrijk gras doorgroeien, zowel de grassen als de kruiden. • De oogst kan ingezet worden als voer voor droge koeien of jongvee. Maar ook als aanvulling […]

lees verder »

Provincie: eigen risico ganzenschade 20% - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

17-07-2020

Gedeputeerde staten stellen voor een eigen risico van 20% in te voeren wanneeer boeren ganzenschade claimen. De redenering is dat de boeren dan beter hun best doen ganzen te bestrijden. […]

lees verder »

[1 - 10] [11 - 20] 21 - 30 [31 - 40] [41 - 50] [51 - 60] ... [ 270 ] volgende >>>

Overzicht van nieuwsberichten.