Nieuws van Collectief Noord-Holland Zuid

Filmpje bijeenkomst kruidenrijk grasland Wij-land - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

14-10-2020

Kruiden en bloemen in het grasland van de veehouder. Een uitdaging die heel veel boeren aangaan! […]

lees verder »

Boeren monitoren waterkwaliteit

09-10-2020

Dit jaar hebben 59 veehouders van vier verschillende collectieven in het werkgebied van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht meegedaan aan het project (S) ken je sloot’. Zij hebben in totaal 407 sloten gemonitord.   LEES DE NIEUWSBRIEF […]

lees verder »

Bestuivers en natuurlijke vijanden akkerranden Haarlemmermeer - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

30-09-2020

Collectief Noord-Holland Zuid realiseert met haar partners een groene dooradering in de Haarlemmermeer. Dit gebeurt onder andere om te kijken of een dergelijke verrijking van de biodiversiteit mogelijk is met de spelregels van het nieuwe GLB.   Doel is is om de […]

lees verder »

Akkerbelt Noord Holland Zuid - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

30-09-2020

GLB project Akkerbelt in de Haarlemmermeer. […]

lees verder »

Akkerbelt Noord Holland Zuid

30-09-2020

GLB project Akkerbelt in de Haarlemmermeer. […]

lees verder »

-GLB Project: Voordelen Kruidenrijk gras - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

26-09-2020

 Projectleider Stan Bruijsten van het de GLB-pilot 'Groen, productief en levend Limburg' deelt vijf redenen waarom veehouders voor kruidenrijke graslandmengsels kunnen kiezen.   Lees het bericht in de Nieuwe Oogst   […]

lees verder »

-GLB Project: Voordelen Kruidenrijk gras - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

26-09-2020

 Projectleider Stan Bruijsten van de GLB-pilot 'Groen, productief en levend Limburg' deelt vijf redenen waarom veehouders voor kruidenrijke graslandmengsels kunnen kiezen.   Lees het bericht in de Nieuwe Oogst   […]

lees verder »

Op weg naar een effectieve groenblauwe dooradering in Haarlemmermeer. - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

21-09-2020

Op woensdag 16 september 2020 heeft een veldbijeenkomst plaatsgevonden van 13.00 tot 15.00 uur aan het Turfspoor in Lisserbroek. Doel van de bijeenkomst was om een bestuurders en ambtenaren van Hoogheemraadschap van Rijnland en gemeente Haarlemmermeer te informeren over de […]

lees verder »

Stop bodemdaling - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

13-09-2020

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur heeft een rapport gepubliceerd met de titel 'Stop Bodemdaling in Veenweidegebieden'. 'De boodschap sluit goed aan bij ons initiatief 'Toekomst Rondehoep'. De raad denkt dat het verstandig is om boeren een vergoeding te bieden als […]

lees verder »

Bovenkerkerpolder belangrijk leefgebied agrusvlinder - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

20-08-2020

De kaart met de resultaten van het landelijke onderzoek naar het voorkomen van de argusvlinder laat zien dat de Bovenkerkerpolder een belangrijk leefgebied is voor deze soort. De vier grootste populaties bevinden zich in Noord-Holland, de bovenkerkerpolder is er een […]

lees verder »

[1 - 10] [11 - 20] [21 - 30] 31 - 40 [41 - 50] [51 - 60] [61 - 70] ... [ 284 ] volgende >>>

Overzicht van nieuwsberichten.