Nieuws van Collectief Noord-Holland Zuid

Winst voor akkernatuur én akkerbouwer in de Haarlemmermeer - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

20-05-2020

Akkerbouwers in het zuidelijk deel van de Haarlemmermeer (omgeving Nieuw-Vennep) draaien dit jaar mee in een GLB-pilot. De pilot is onderdeel van een groter pilotproject, genaamd ‘Akkerbelt’.   Kern van de pilot in de Haarlemmermeer is het creëren van een effectieve ‘groenblauwe […]

lees verder »

100 paar grutto met kuikens in de Bovenkerkerpolder - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

17-05-2020

Aad van Paassen telde 100 paar grutto's met kuiken in de bovenkerkerpolder. De vogels lijken de droogte hier te kunnen weerstaan dankzij het snel reageren op de droogte. Hoog slootpeil werd van circa 60 ha. uitgebreid naar 80 ha en dat […]

lees verder »

Vogeltellingen april 2020 - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

29-04-2020

Net als ieder jaar monitoren we de broedende weidevogels in het werkgebied van collectief Noord-Holland Zuid;   Lees de gegevens: Aetsveld Bovenkerkerpolder Duivendrechterpolder Noordpolder Rondehoep   […]

lees verder »

Boekje kruidenrijk grasland Bovenkerkerpolder - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

28-04-2020

Wim Schippers heeft een van onze projecten om kruidenrijk grasland te realiseren begeleid. Zijn verslag kunnen jullie hier lezen! […]

lees verder »

Vogels in Bovenkerkerpolder ondanks droogte goed van start - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

16-04-2020

Kievit: 130 paar. De meeste kieviten broeden en de eerste nesten komen uit.  Grutto: 122 paar en er zijn nog groepjes aanwezig die een plek zoeken.  Veruit de meeste gruttonesten liggen veilig op percelen waar in de loop van juni gemaaid […]

lees verder »

Vossenrasters in de Bovenkerkerpolder werken goed- Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

16-04-2020

De dichtheid aan broedvogels is binnen de vossenrasters in de Bovenkerkerpolder hoog. Met een draad net in of boven het water en daarboven draden met 'schrikstroom' proberen we vossen bij de vogels weg te houden. Dat er zoveeel vogels komen, is […]

lees verder »

Weidevogels bij Uithoorn maken een goede start - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

09-04-2020

Weidevogels bij Uithoorn maken een goede start dankzij drie forse plasdrassen. De vrijwilligers die de weidevogels rondom Uithoorn volgen berichten enthousiast dat de weidevogels de beste start maken die ze ooit zagen. Hopelijk gaat dat leiden tot een nieuwe generatie […]

lees verder »

Duivendrechterpolder April - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

09-04-2020

Veel kieviten zitten nu te broeden of moeten (helaas) opnieuw beginnen. Predatiedruk door zwarte kraai was hoog, zeker direct na het bemesten. de grutto's zijn nog niet op sterkte terug in de polder. Er zijn nu 4 paren en een enkele […]

lees verder »

Bovenkerkerpolder begin april - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

09-04-2020

de kieviten zijn zitten veelal te broeden. Het kaartbeeld van de kievit in de bijlage laat zien dat het zoeken en beschermen van kievitlegsels vooral nodig is op het maisland; de grutto's zijn pas terug op driekwart van het gebruikelijke aantal […]

lees verder »

[1 - 10] [11 - 20] [21 - 30] 31 - 40 [41 - 50] [51 - 60] [61 - 70] ... [ 264 ] volgende >>>

Overzicht van nieuwsberichten.