Welkom in Amstelland op 12 juni

10-05-2022

Stichting Beschermers Amstelland nodigt u na twee jaar weer van harte uit voor de 14e Amstellanddag! Op 12 juni is er veel te doen, te beleven en te zien in Amstelland. Deuren openen zich en gasten worden op meer dan 50 locaties ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven. 

De officiële opening vindt plaats op de buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk 55, om 10 uur met muziek van Accu Fanfare. De burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, zal de opening verrichten. Voorts zijn hier de hele dag activiteiten.

 

Ontdek dit bijzondere unieke landschap in de groene long van de stad!

Ga in het gebied op bezoek bij de boer, maak een wandeling onder leiding van een gids, doe mee met de poldersafari in de Ronde Hoep. Er is voor elk wat wils, ook voor de kinderen.

Op de Weidevogelboulevard in de Bovenkerkerpolder wordt u uitgelegd waarom het zo goed gaat met de weidevogels in Amstelland. In Nes aan de Amstel kunt u de Urbanuskerk bezichtigen en de toren beklimmen. In Ouderkerk aan de Amstel wordt het historisch kwartier geopend en kunt Beth Haim, de eeuwenoude Joodse begraafplaats, de Amstelkerk, de Urbanuskerk en het Amstellandmuseum bezoeken.

Vele kunstenaars stellen ook dit jaar hun ateliers open voor publiek. In het historische Gezellenhuis in Ouderkerk is een fototentoonstelling over Amstelland te zien en in Uithoorn is er een kunstroute.

Vanuit Amsterdam beginnen de activiteiten bij de begraafplaats Zorgvlied en het Gemaal Stadwijck. Het Amstelpark bestaat 50 jaar. Aan de overzijde van de Amstel laat Tuinpark Amstelglorie haar groene pracht zien.  

De beste manier om van Amstelland te genieten is per fiets. De pontjes varen de hele dag op de Amstellanddag.

Er is nog veel meer: kijk voor het totale progamma en de kaart op www.beschermersamstelland.nl en facebook @stichtingbeschermersamstelland

 

Welkom in Amstelland op 12 juni

Stichting Beschermers Amstelland nodigt u na twee jaar weer van harte uit voor de 14e Amstellanddag! Op 12 juni is […]

lees verder »

Winst voor weidevogel en melkveehouder

In het project Winst & Weidevogels - Weidemaatregelen voor (functionele  agro-)biodiversiteit is samen met collectieven en melkveehouders gewerkt aan meer biodiversiteit en het […]

lees verder »

Landbouwportaal Noord-Holland: wat kan dat voor je betekenen?

Wist je dat… collectief Noord-Holland Zuid ook samenwerkt met het Landbouwportaal Noord-Holland? Het portaal helpt je graag bij toekomstbestendig, duurzaam ondernemen: speciaal op […]

lees verder »

meer nieuws »