Wintervoedselakkers in het Gooi

22-09-2019

De gewassen op een heel aantal kleine akkers in het gooi worden niet geoogst met als doel insecten en vogels bescherming en voedsel te geven.

De kruiden, bijen, vlinders en vogels die vroeger algemeen voorkwamen op de akkers worden zeldzaam. Doordat de akkerbouw steeds beter instaat is een maximale productie uit de bodem te halen, is er voor deze bloemen en dieren minder ruimte.

 

Agrarische leden van het Gebiedscollectief Noord-Holland zuid (CollectiefNHZ.nl) geven op de gronden die zij gebruiken in het Gooi veel ruimte aan bloemen en kruiden. Op een aantal plaatsen oogstens ze het graan niet zodat bloemen hun zaad verspreiden, de larven van bijen en andere insecten in de grond zich ongestoord ontwikkelen, rupsen en poppen van vlinders overwinteren en vogels zoals vinken, kepen, groenlingen, mussen en gorzen er voedsel vinden. Op die manier begint het voorjaar straks weer vol leven!

Leden Amstelland beplanten hun erf

Zestien van onze leden in Amstelland zijn gestart met het planten van extra bomen op en rond hun erf en […]

lees verder »

Gedeputeerden PNH op bezoek bij de agrarische collectieven

Kennismaken met de agrarische collectieven van Noord-Holland. Dat was de reden van de ontmoeting op 31 januari tussen de nieuwe […]

lees verder »

Samen aan de slag voor boeren met toekomst in de Bovenkerkerpolder

Veertien NHZ-leden uit de Bovenkerkerpolder en bestuurders van de provincie Noord-Holland, waterschap Amstel, Gooi en Vecht, gemeente Amstelveen en ons […]

lees verder »

meer nieuws »