Koeien en Kruiden

18-11-2018

Kruidenrijk grasland staat momenteel volop in de belangstelling. In de praktijk zijn er echter veel kennisvragen rondom het beheer en de inpassing van kruidenrijk grasland in de bedrijfsvoering. Het doel van het in 2017 gestarte project Koeien en Kruiden is om praktische kennisvragen rondom het gebruik van kruidenrijk grasland te beantwoorden.

De agrarische collectieven, verenigd in het ‘Kollektivenberied Fryslân’ hebben daarom concreet de vraag gesteld aan hogeschool Van Hall Larenstein hoe kruidenrijk grasland aangelegd en beheerd kan worden om het een duurzaam onderdeel van de bedrijfsvoering te maken.

 

Kijk op de nieuwsbrief:

Koeien en Kruiden

 

Conclusie

Als tot 30% van het huidige rantsoen wordt vervangen door kuilgras afkomstig van beheerland met uitgestelde maaidatum zal de productie niet direct afnemen. De rantsoenen hoeven dan ook niet aangevuld te worden met extra krachtvoer.

Leden Amstelland beplanten hun erf

Zestien van onze leden in Amstelland zijn gestart met het planten van extra bomen op en rond hun erf en […]

lees verder »

Gedeputeerden PNH op bezoek bij de agrarische collectieven

Kennismaken met de agrarische collectieven van Noord-Holland. Dat was de reden van de ontmoeting op 31 januari tussen de nieuwe […]

lees verder »

Samen aan de slag voor boeren met toekomst in de Bovenkerkerpolder

Veertien NHZ-leden uit de Bovenkerkerpolder en bestuurders van de provincie Noord-Holland, waterschap Amstel, Gooi en Vecht, gemeente Amstelveen en ons […]

lees verder »

meer nieuws »