Benefiet voor de Kievit groot succes

27-06-2017

24 juni genoten meer dan 20 mensen van een prachtig diner met producten uit de streek. Op het schilderachtige erf boerderij Bouwlust kookte Bovenkerkerpolder kok Martijn de sterren van de hemel: kaascroquetten met kaas van Koos Langelaan, rivierkreeftjes gevangen in de regio, onkruidenboter met kruiden uit de polder, en natuurlijk voortreffelijk vlees van de limousin van de organisatoren, Saskia en John Joha.

Maar liefst € 1.200 was het mooie resultaat van het eerste Benefiet Voor De Kievit Diner in de bovenkerkerpolder. Vogelbescherming Nederland leverde de helft van het geld.

Een diner waarvoor geen enkel restaurant van niveau zich zou schamen. Voor het eten maakten de gasten een wandelingetje in de wei en werden ze bijgepraat over het succesvolle weidevogelbeheer in de Bovenkerkerpolder.

De boer is een regisseur

Boeren zijn geen slachtoffer, maar regisseur van het landschap. Wanneer ze die taak op zich nemen ontstaat een nieuw duurzaam […]

lees verder »

Bodem- en Waterdag 2019 Rijnland

  Samen werken aan een betere waterkwaliteit   Op dinsdag 19 november aanstaande organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland voor agrariërs de Bodem- en […]

lees verder »

nachtvlinderonderzoek

Het is op heel wat plekken gelukt om het aantal bloemen en kruiden in Noord-Holland Zuid te vergroten. Wat zou […]

lees verder »

meer nieuws »