Subsidie Ontwikkeling Streekprodukt

05-08-2016

ZuivelNL geeft subsidie om de ontwikkeling van streekprodukten in Amstelland mogelijk te maken. De streekprodukten gaan extra inkomsten opleveren voor boeren die zich inzetten voor de weidevogels.

In dit projekt werken boeren in Amstelland samen met Vogelbescherming Nederland, Stichting Duurzaam Agrarisch Natuurbeheer en Vroegop Ruhe en Co bv.

 

Groothandel Vroegop gaat onderzoeken hoe streekprodukten geproduceerd en verkocht kunnen worden. Het bedrijf levert produkten aan supermarkten en speciaalzaken in Amsterdam en omgeving. De onderneming is een van de grootste spelers in de verkoop van voedsel in de stad en ziet goede kansen voor ´Amstelland´ als merk voor zuivel en vlees die geproduceerd worden op bedrijven die zich inzetten voor bloemen en vogels in de wei.

De boer is een regisseur

Boeren zijn geen slachtoffer, maar regisseur van het landschap. Wanneer ze die taak op zich nemen ontstaat een nieuw duurzaam […]

lees verder »

Bodem- en Waterdag 2019 Rijnland

  Samen werken aan een betere waterkwaliteit   Op dinsdag 19 november aanstaande organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland voor agrariërs de Bodem- en […]

lees verder »

nachtvlinderonderzoek

Het is op heel wat plekken gelukt om het aantal bloemen en kruiden in Noord-Holland Zuid te vergroten. Wat zou […]

lees verder »

meer nieuws »