Nieuws van Collectief Noord-Holland Zuid

Studieclub Streekproduct Amstelland van start - Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid

21-02-2016

In Amsterdam zijn consumenten met belangstelling voor lokale producten met een eigen verhaal, gezonde uitstraling en herkenbare kwaliteit. Amstelland kan die producten leveren. We hebben een prachtig verhaal: de mooie ‘achtertuin’ van Amsterdam, waar de boeren de natuurwaarden van het landschap, inclusief […]

lees verder »

Uitnodiging Weidevogelgroep Amstelveen

18-02-2016

De eerste grutto’s staan al en paar weken op het landje van Geijsel. De kieviten baltsen nog niet. Het eerste ei kan dus nog even duren, maar met een beetje warmer weer kan het snel gaan. Het is dus hoog tijd voor […]

lees verder »

Ledenvergadering 22 maart

16-02-2016

20.15 uur     Het Collectief Noord-Holland Zuid door de heer HJ. Soede 20.45 uur     Voordracht en benoeming bestuur en functieverdeling   Voorzitter: De heer Gijsbert Vink Vicevoorzitter: De heer Kees Lambalk Secretaris: Mevrouw Leony Tensen Pen.meester: De heer Henk-Jan Soede Alg. bestuurslid: De heer Mart Kea     21.00 uur     […]

lees verder »

Basiscursus Weidevogels

14-02-2016

Wilt u helpen bij het in kaart brengen waar de weidevogel zijn? Word weidevogelaar! We zoeken natuurliefhebbers die helpen met het tellen en beschermen van weidevogels.  Met de hulp van vrijwilligers en boeren kunnen kuikens vliegvlug worden door het beheer aan […]

lees verder »

Hakhout Bovenkerkerpolder

14-02-2016

Weidevogels houden niet van bomen. Net als in veel andere polders, ligt er in de Bovenkerkerpolder een oud polderbosje. Er staan vooral essen die de boeren vroeger van nuttig hout voorzagen. De takken aan de dikke knotbomen werden regelmatig geoogst. Nu […]

lees verder »

Grutto┬┤s gearriveerd

27-01-2016

Op 27 januari landen de eerste 8 grutto´s op het beroemde ´landje van Geijsel´bij Ouderkerk aan de Amstel […]

lees verder »

Grond berijdbaar dankzij vorst? Ruige mest!

18-01-2016

Let op Op percelen met een pakket rustperiode of kruidenrijk mag ruige mest worden uitgereden op grond die (geheel of gedeeltelijk) bevroren of besneeuwd is. Tenminste 10 en maximaal 20 ton per ha. Voor de toeslag ruige mest mag een beheerder elk kalenderjaar […]

lees verder »

[1 - 10] ... [241 - 250] [251 - 260] [261 - 270] 271 - 277

Overzicht van nieuwsberichten.