Wat brengt Boer aan het roer in de Bovenkerkerpolder?

17-11-2023

'De Boer aan het roer werkt verbredend'. Voor onze leden Kees Lambalk en Bart Wesselingh uit de Bovenkerkerpolder is dat de kern van de oogst van de eerste fase van "hun" polderproces. ‘Het gebiedsproces in de Bovenkerkerpolder heeft samenhang en contacten opgeleverd tussen boeren en andere gebiedspartijen. Wij veehouders zijn in gesprek met waterschap, provincie, gemeente en andere organisaties. En daarbij is iedereen gelijk’.

Het polderproces in de Bovenkerkerpolder is nu bijna twee jaar onderweg onder het programma Boer aan het Roer. Binnenkort wordt deze eerste fase met het ondertekenen van een intentieovereenkomst afgesloten. Dan gaat een nieuwe fase in: de uitvoering. De boeren hebben het collectief gevraagd om het stokje van het Boer-aan-het-roerprogramma over te nemen en deze fase op te starten. Per oktober is daarvoor een ervaren kracht aangesteld.

Lees de ervaringen van Kees en Bart in het interview met hen op pagina 8 in deze uitgave "Lessen voor successen 2023" van Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW), als een van de opvallende landbouwprojecten in het stroomgebied Rijn-West.

De activiteiten van DAW in ons werkgebied lopen vooral via het Landbouwportaal Noord-Holland en Landbouwportaal Rijnland. Met het Landbouwportaal willen overheden en het DAW het boeren en tuinders zo gemakkelijk mogelijk maken om te werken aan duurzaam bodem- en waterbeheer. Het collectief maakt het liefst gebruik van de portalen vanuit een gezamenlijke en integrale aanpak op polderniveau, zoals in het polderproces Bovenkerkerpolder.

 

Links:

Interview met Kees Lambalk en Bart Wesselingh op p8

Programma Boer aan het Roer

Landbouwportaal Noord-Holland

Landbouwportaal Rijnland

Website DAW

 

Wat brengt Boer aan het roer in de Bovenkerkerpolder?

'De Boer aan het roer werkt verbredend'. Voor onze leden Kees Lambalk en Bart Wesselingh uit de Bovenkerkerpolder is dat de […]

lees verder »

Pragmatische projectleider gezocht!

Ben jij een aanpakker die met de voeten in de modder wil staan om boeren op diverse fronten te helpen […]

lees verder »

NHZ is partner in De Groene Stelling

Dertien partijen slaan de handen ineen om een mooier en groener landschap in de Metropoolregio Amsterdam te ontwikkelen: De Groene […]

lees verder »

meer nieuws »