Landbouwportaal Noord-Holland: wat kan dat voor je betekenen?

28-04-2022

Wist je dat… collectief Noord-Holland Zuid ook samenwerkt met het Landbouwportaal Noord-Holland? Het portaal helpt je graag bij toekomstbestendig, duurzaam ondernemen: speciaal op het gebied van bodem en water. Ontdek waarvoor je precies terecht kunt bij het Landbouwportaal.

Op het portaal vind je kennis en informatie over de thema’s waarmee je veel te maken hebt: erfafspoeling, duurzaam bodembeheer, gewasbeschermingsmiddelen, voldoende zoetwater, en perceel- en oeverinrichting & beheer.

Ook ontdek je subsidiemogelijkheden voor bodem- en watermaatregelen. Interesse? Meld je dan aan via het Landbouwportaal.

 

3 actuele subsidiemogelijkheden van het Landbouwportaal uitgelicht

 

 • Veedrinkbak
  Met een veedrinkbak hou je het vee uit de slootkant. Dit zorgt ervoor dat de oevers minder worden vertrapt. Daardoor blijven de oevers stabieler, dat scheelt in de kosten voor slootonderhoud. 75% subsidie (maximaal 3.000 euro per bedrijf).
   
 • Permanente afdekking van bestaande mest- en compostopslag
  Met een permanent afgedekte mest- en compostopslag voorkom je dat via het regenwater extra mestvocht afspoelt over het erf. 40% subsidie.
   
 • Bovenwettelijke mestopslag (tussen 7 – 10 maanden)
  Met een bovenwettelijke mestopslag plaats je mestvoorzieningen op percelen die verder weg liggen. Hiermee kun je je mestsysteem optimaliseren en rust brengen in je planning. 40% subsidie.

Kosteloos advies op maat
Wil je kijken of een bodem- of watermaatregel voor jouw bedrijf mogelijk is? Dan kun je je via het Landbouwportaal aanmelden voor een kosteloos bedrijfsbezoek van een coach. Er zijn coaches met kennis van duurzaam bodembeheer, erfafspoeling en gewasbeschermingsmiddelen. De coach weet precies met welke uitdagingen je te maken hebt en komt zelf uit de landbouwpraktijk. Je krijgt onafhankelijk advies op maat. Meer inzicht staat centraal: een erfbezoek hoeft niet per se te leiden tot investeringen.

Zo gaat dat: een bedrijfsbezoek van een coach
Lees eens het verhaal van veehouder Rino van ’t Schip. Hij schakelde via het Landbouwportaal Noord-Holland een bodemcoach in. In het artikel ontdek je wat dit voor zijn bedrijf opleverde. Wil je meer weten over hoe een bedrijfsbezoek in z’n werk gaat? Bekijk deze YouTube-video: 

 

Samenwerking
Met het Landbouwportaal Noord-Holland werkt het collectief samen aan waterbewust ondernemen. Het is ontwikkeld door de provincie, de Noord-Hollandse waterschappen, agrarische collectieven, KAVB en LTO. Collectief Noord-Holland Zuid kijkt momenteel naar manieren om de samenwerking met het Landbouwportaal te verstevigen, zodat we nog meer voor je kunnen betekenen.

 

Meer informatie?

Kijk op www.landbouwportaalnoordholland.nl

 

 

Welkom in Amstelland op 12 juni

Stichting Beschermers Amstelland nodigt u na twee jaar weer van harte uit voor de 14e Amstellanddag! Op 12 juni is […]

lees verder »

Winst voor weidevogel en melkveehouder

In het project Winst & Weidevogels - Weidemaatregelen voor (functionele  agro-)biodiversiteit is samen met collectieven en melkveehouders gewerkt aan meer biodiversiteit en het […]

lees verder »

Landbouwportaal Noord-Holland: wat kan dat voor je betekenen?

Wist je dat… collectief Noord-Holland Zuid ook samenwerkt met het Landbouwportaal Noord-Holland? Het portaal helpt je graag bij toekomstbestendig, duurzaam ondernemen: speciaal op […]

lees verder »

meer nieuws »