Landbouwportaal Noord-Holland: wat kan dat voor je betekenen?

28-04-2022

Wist je dat… collectief Noord-Holland Zuid ook samenwerkt met het Landbouwportaal Noord-Holland? Het portaal helpt je graag bij toekomstbestendig, duurzaam ondernemen: speciaal op het gebied van bodem en water. Ontdek waarvoor je precies terecht kunt bij het Landbouwportaal.

Op het portaal vind je kennis en informatie over de thema’s waarmee je veel te maken hebt: erfafspoeling, duurzaam bodembeheer, gewasbeschermingsmiddelen, voldoende zoetwater, en perceel- en oeverinrichting & beheer.

Ook ontdek je subsidiemogelijkheden voor bodem- en watermaatregelen. Interesse? Meld je dan aan via het Landbouwportaal.

 

3 actuele subsidiemogelijkheden van het Landbouwportaal uitgelicht

 

  • Veedrinkbak
    Met een veedrinkbak hou je het vee uit de slootkant. Dit zorgt ervoor dat de oevers minder worden vertrapt. Daardoor blijven de oevers stabieler, dat scheelt in de kosten voor slootonderhoud. 75% subsidie (maximaal 3.000 euro per bedrijf).
     
  • Permanente afdekking van bestaande mest- en compostopslag
    Met een permanent afgedekte mest- en compostopslag voorkom je dat via het regenwater extra mestvocht afspoelt over het erf. 40% subsidie.
     
  • Bovenwettelijke mestopslag (tussen 7 – 10 maanden)
    Met een bovenwettelijke mestopslag plaats je mestvoorzieningen op percelen die verder weg liggen. Hiermee kun je je mestsysteem optimaliseren en rust brengen in je planning. 40% subsidie.

Kosteloos advies op maat
Wil je kijken of een bodem- of watermaatregel voor jouw bedrijf mogelijk is? Dan kun je je via het Landbouwportaal aanmelden voor een kosteloos bedrijfsbezoek van een coach. Er zijn coaches met kennis van duurzaam bodembeheer, erfafspoeling en gewasbeschermingsmiddelen. De coach weet precies met welke uitdagingen je te maken hebt en komt zelf uit de landbouwpraktijk. Je krijgt onafhankelijk advies op maat. Meer inzicht staat centraal: een erfbezoek hoeft niet per se te leiden tot investeringen.

Zo gaat dat: een bedrijfsbezoek van een coach
Lees eens het verhaal van veehouder Rino van ’t Schip. Hij schakelde via het Landbouwportaal Noord-Holland een bodemcoach in. In het artikel ontdek je wat dit voor zijn bedrijf opleverde. Wil je meer weten over hoe een bedrijfsbezoek in z’n werk gaat? Bekijk deze YouTube-video: 

 

Samenwerking
Met het Landbouwportaal Noord-Holland werkt het collectief samen aan waterbewust ondernemen. Het is ontwikkeld door de provincie, de Noord-Hollandse waterschappen, agrarische collectieven, KAVB en LTO. Collectief Noord-Holland Zuid kijkt momenteel naar manieren om de samenwerking met het Landbouwportaal te verstevigen, zodat we nog meer voor je kunnen betekenen.

 

Meer informatie?

Kijk op www.landbouwportaalnoordholland.nl

 

 

Leden Amstelland beplanten hun erf

Zestien van onze leden in Amstelland zijn gestart met het planten van extra bomen op en rond hun erf en […]

lees verder »

Gedeputeerden PNH op bezoek bij de agrarische collectieven

Kennismaken met de agrarische collectieven van Noord-Holland. Dat was de reden van de ontmoeting op 31 januari tussen de nieuwe […]

lees verder »

Samen aan de slag voor boeren met toekomst in de Bovenkerkerpolder

Veertien NHZ-leden uit de Bovenkerkerpolder en bestuurders van de provincie Noord-Holland, waterschap Amstel, Gooi en Vecht, gemeente Amstelveen en ons […]

lees verder »

meer nieuws »