VACATURE NHZ

12-10-2021

Collectief Noord-Holland Zuid (Collectief NHZ) is een collectief van boeren die zich inzetten voor natuur op hun land. De ongeveer 160 agrarische leden doen dit veelal met duidelijk zichtbaar succes. Het collectief is daarbij ambitieus en vanuit het principe ‘lerend beheren’ continue actief op zoek hoe het natuurbeheer te verbeteren. Het werkgebied omvat de polders rond Spaarnwoude, de Haarlemmermeer, Amstelland, Vechtstreek en Het Gooi. Het collectief verzorgt de contracten voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer en ontwikkelt initiatieven die raken aan de natuur op het boerenland.

De huidige subsidieregeling loopt eind 2022 af. In de volgende regeling worden naar verwachting meer taken bij het collectief neergelegd, zoals het inhoud geven aan de nieuwe GLB-regeling.

Het bestuur van Collectief NHZ bestaat uit leden van het collectief en wordt ondersteund door een coördinator, een administratieve kracht die de contacten e.d. verzorgt, een adviseur voor water en ecologie en een adviseur voor de akkerbouw. Deze medewerkers werken flexibel vanuit huis.

Kom jij ons team versterken?

De huidige coördinator, Mark Kuiper, gaat minder werken, maar blijft betrokken bij de strategie en monitoring van het weidevogelbeheer en bij de contacten met de leden in de veehouderij. We zijn daarom opzoek naar een nieuwe coördinator, die verantwoordelijk wordt voor het algeheel functioneren van de organisatie.

Collectief Noord-Holland Zuid is op zoek naar een coördinator (m/v) die affiniteit heeft met de landbouw en het natuurbeheer op het boerenland en die sturing kan geven aan de organisatie.

DOWNLOAD DE VACATURE

Bloemenranden helpen bij tripsenbestrijding

Vanaf 2017 hebben de agrarische sector en regionale overheden in de Haarlemmermeer zich verenigd in GreenBASE. Het doel van de […]

lees verder »

Drie zomertips voor een gezonde bodem

Elk seizoen brengt weer andere uitdagingen met zich mee. Om deze het hoofd te bieden, kijkt ons bestuurslid en bodemcoach […]

lees verder »

NOS: Het stikstofprobleem is echt Nederlands, uitgelegd in acht grafieken

De stikstofkwestie is complex en soms is het nog niet zo makkelijk te duiden. Wij vonden dit artikel op de […]

lees verder »

meer nieuws »