Boeren uit Groningen op bezoek in de Haarlemmermeer

01-10-2021

Leden van het Agrarisch Collectief Midden Groningen waren 27 September op bezoek bij Noord-Holland Zuid op de akkers in de Haarlemmermeer.

Er werd een bezoek gebracht aan de bloemrijke randen, maar ook aan de keverbanken voor patrijzen en de nieuw ontwikkelde 'trioranden' (die extra variatie brengen voor biodiversiteit), de nieuwe randen in de verplegiengspaden en de inspanningen om de randen in te zetten voor plaagbestrijding van bladluis, aardappeltopluis en groene perzikluis.

Er werd ook een bezoek gebracht aan de strokenteelt van een van onze leden in Weteringbrug. Izak Bos teelt hier met speciale machines zijn gewassen in stroken van 3 meter.

 

Het verslag

Welkom in Amstelland op 12 juni

Stichting Beschermers Amstelland nodigt u na twee jaar weer van harte uit voor de 14e Amstellanddag! Op 12 juni is […]

lees verder »

Winst voor weidevogel en melkveehouder

In het project Winst & Weidevogels - Weidemaatregelen voor (functionele  agro-)biodiversiteit is samen met collectieven en melkveehouders gewerkt aan meer biodiversiteit en het […]

lees verder »

Landbouwportaal Noord-Holland: wat kan dat voor je betekenen?

Wist je dat… collectief Noord-Holland Zuid ook samenwerkt met het Landbouwportaal Noord-Holland? Het portaal helpt je graag bij toekomstbestendig, duurzaam ondernemen: speciaal op […]

lees verder »

meer nieuws »