Jaarboek Boerenlandvogels Noord-Holland

18-12-2020

Zoals ieder jaar heeft Landschap Noord-Holland weer een prachtig vormgegeven verslag gemaakt over de Boerenlandvogels in de provincie. Dit jaar is het weer een degelijk boekwerk geworden met veel informatie die iedere boer zal helpen om een goed beeld te vormen van hoe het erbij staat.

LEES HET JAARBOEK!

Het was geen makkelijk jaar met een extreem natte februari maand en pats het droogste voorjaar dat ooit is gemeten in ons land. Beide voorgaande jaren waren ook al droog, maar toen bleef het in het voorjaar langer nat en was de impact op de vogels geringer.

 

Belangrijkste les voor de toekomst: de polders moeten natter.

Als we bedenken dat we ook bodemdaling moeten tegengaan en het probleem tegenwoordig niet is dat je je land niet op kan omdat het te nat is, maar juist droogteschade, dan lijkt het verstandig om gezamenlijk te kijken hoe we die vernatting voor elkaar krijgen.

Hoe denken veehouders over kruidenrijk grasland?

Hoe denken veehouders over kruidenrijk grasland? In de Nederlandse landbouw is de belangstelling voor kruidenrijk grasland enorm gegroeid. Het kruidenrijker maken […]

lees verder »

(S)ken je sloot: viewer open

Sinds 2017 is een flinke groep boeren in het werkgebied van Waterschap AGV actief aan het vastleggen hoe de sloten […]

lees verder »

Jaarboek Boerenlandvogels Noord-Holland

Zoals ieder jaar heeft Landschap Noord-Holland weer een prachtig vormgegeven verslag gemaakt over de Boerenlandvogels in de provincie. Dit jaar […]

lees verder »

meer nieuws »