Strokenteelt in de Haarlemmermeer

30-11-2020

In de Haarlemmermeer zijn al enkele biologische akkerbouwers, Een van de leden van NHZ, Izak Bos gaatr ok omschakelen naar een biologische aanpak. Een van de problemen waarmee hij geconfronteerd wordt, zijn aaltjes in de bodem. Die aaltjes, legt hij uit, hebben voordeel van de bestrijding van schimmels in de bodem , zoals gebruikelijk is. 

 

Lees het artikel

Bos zet akkerranden en wintervoedselakkers voor vogels in om de overstap naar biologische te maken. Op die manier krijgt hij voldoende biodiversiteit op zijn land om plagen tegen te gaan. 

Een belangrijk vernieuwing is de overgang naar strokenteelt. De gewassen gaan elkaar afwisselen in stroken van 3 meter, bovendien komen er weer bloemenrande tussen die ervoor zorgen dat er natuurlijke  vijanden tegen plaagdieren als luizen aanwezig zijn. Op die manier zijn de gewassen beschermd zonder 'spuiten'.

Hoe denken veehouders over kruidenrijk grasland?

Hoe denken veehouders over kruidenrijk grasland? In de Nederlandse landbouw is de belangstelling voor kruidenrijk grasland enorm gegroeid. Het kruidenrijker maken […]

lees verder »

(S)ken je sloot: viewer open

Sinds 2017 is een flinke groep boeren in het werkgebied van Waterschap AGV actief aan het vastleggen hoe de sloten […]

lees verder »

Jaarboek Boerenlandvogels Noord-Holland

Zoals ieder jaar heeft Landschap Noord-Holland weer een prachtig vormgegeven verslag gemaakt over de Boerenlandvogels in de provincie. Dit jaar […]

lees verder »

meer nieuws »