Boeren van Amstel breekt door!

29-10-2020

Boeren van Amstel breekt door! (klik en luister naar de podcast!)

 

De Boeren van Amstel leveren uit eigen fabriek al ruim een jaar hun heerlijke zuivel aan bedrijven en consumenten uit Amsterdam en omstreken. Nu kunnen nóg meer mensen kennis maken met de melk en yoghurt die wordt geproduceerd met oog voor weidevogels, want tientallen supermarkten gaan de zuivel verkopen.

Zelfstandig zuivelproducten op de markt brengen is in ons land nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je als groep boeren daarmee weidevogels wilt helpen en het landschap behouden. Toch is dat precies wat de Boeren van Amstel doen.

 

Eenentwintig boeren uit Amstelland hebben met steun van onder andere Vogelbescherming een zuivelfabriek in Ouderkerk aan de Amstel gebouwd met als doel melk te leveren aan Amsterdam en omstreken. Lokaal, dus weinig vervoerskilometers, goed voor het milieu. En de boeren spannen zich extra in voor de weidevogels van Amstelland, een van de top-gruttogebieden van ons land. Van elk verkocht pak gaat er 5 cent rechtstreeks naar het weidevogelbeheer.

Oeverafkalving in de veenweiden

Oeverafkalving vindt wijdverspreid plaats in het veenweidegebied. Waardevolle landbouwgrond kalft af door golfslag, stroming en door het wegspoelen van veraard en […]

lees verder »

Aanvalsplan grutto

  Lees het rapport […]

lees verder »

Beheermonitoring Boerenlandnatuur 2020

Ook in 2020 hebben alle betrokken (met name boeren) bij het weidevogelbeheer in Noord-Holland Zuid grote inspanningen gedaan om weidevogels, […]

lees verder »

meer nieuws »