Bodem- en Waterdag 2019 Rijnland

04-10-2019

 

Samen werken aan een betere waterkwaliteit

 

Op dinsdag 19 november aanstaande organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland voor agrariërs de Bodem- en Waterdag 2019. Zij zijn belangrijke partners in het verbeteren van de waterkwaliteit in de sloten rond hun bedrijf. Tijdens de middag kijkt het hoogheemraadschap samen met agrariërs naar praktische maatregelen die passen bij de bedrijfsvoering en goed zijn voor de waterkwaliteit.

 

Er worden op die dag workshops georganiseerd rond de thema’s ecologie van de sloot, actief bodem beheer en droogte/ zout water. Het aanmelden voor de dag kan op www.rijnland.net/bodemenwaterdag. Hier staat ook meer informatie over de dag.

KRW doelen 2027

Het hoogheemraadschap is agrariërs dankbaar voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren. Ondanks dat, is meer inspanning nodig om de KRW doelen van 2027 te behalen. De expertise van agrariërs is hierin onmisbaar. De afgelopen jaren is al gezocht naar maatregelen die goed zijn voor bedrijf en de waterkwaliteit. Bijvoorbeeld het gebruik van een baggerspuit: goed voor de sloot en het land.

Bodem- en Waterdag 2019 Rijnland

  Samen werken aan een betere waterkwaliteit   Op dinsdag 19 november aanstaande organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland voor agrariërs de Bodem- en […]

lees verder »

nachtvlinderonderzoek

Het is op heel wat plekken gelukt om het aantal bloemen en kruiden in Noord-Holland Zuid te vergroten. Wat zou […]

lees verder »

Bloemrijk beheer Middenweg Bovenkerkerpolder

Bloemrijke bermen krijg je niet zo maar. Veel bermen worden 'geklepeld' -de planten worden in snippers achtergelaten in de berm. […]

lees verder »

meer nieuws »