Benefiet voor de Kievit

16-06-2018

Ludiek en culinair event voor de weidevogels: Benefiet voor de Kievit

Op 23 juni organiseert Saskia Joha van biologische boerderij Kazan het tweede Benefiet voor de Kiviet. Dit smakelijke evenement vindt plaats in de Bovenkerkerpolder in Amstelveen. De avond staat in het teken van een culinaire polder BBQ. De opbrengst is bestemd voor de ‘weidevogelboulevard’ in de Bovenkerkerpolder in Amstelveen -de biodiversiteit langs de Middenweg (fietspad) wordt vergroot en er komen informatieborden over het boerenbedrijf en weidevogels.

Biologische boerin Saskia beheert in de Bovenkerkerpolder verschillende weilanden waar veel weidevogels broeden. Zij is trots op de resultaten die de boeren met elkaar bereiken. Maar er kan meer gebeuren. Met de ludieke actie, de Benefiet voor de Kieviet, wil zij geld ophalen voor het project ‘de weidevogelboulevard voor de Middenweg in Amstelveen’.

Door goed beheer en onderlinge afspraken van de boeren blijven jaar op jaar de aantallen broedende vogels en uitgekomen kuikens bovengemiddeld in de Bovenkerkerpolder. Wie over de Middeweg fietst of wandelt komt midden in de Bovenkerkerpolder en kan genieten van de rust en de vogels. Er is een plan gesmeed door Vogelbescherming Nederland, de ANV Amstelland en verschillende andere partijen om deze Middenweg nog mooier te maken tot een heuse weidevogelboulevard: kruidenrijke mengsels met bloemen, bijzondere grassen en kruiden moeten de bermen en de weilanden gaan verrijken. Door deze verrijking komen er meer insecten en is de polder nog weer meer aantrekkelijker voor de weidevogels!

De Benefiet voor de Kievit omvat een culinaire polder BBQ: Martijn Postma van Boerin & de Kok verrast ons met heerlijke culinaire hapjes… Tijdens een korte wandeling door de polder krijgt u inzicht in het beheer wat nodig is voor de prachtige resultaten. U krijgt een smakelijke avond in een prachtige setting met mooie ontmoetingen met nieuwe mensen! De weersomstandigheden bepalen of het event in de polder of in een schitterende boerenschuur is.  De kosten voor dit ludieke culinaire event zijn € 40,- (excl. drankjes). Reserveer snel (uiterlijk voor 21 juni) uw plek via info@hoevekazan.nl!

Meer info: Saskia Joha- van Abswoude 06-12910286

Bodem- en Waterdag 2019 Rijnland

  Samen werken aan een betere waterkwaliteit   Op dinsdag 19 november aanstaande organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland voor agrariërs de Bodem- en […]

lees verder »

nachtvlinderonderzoek

Het is op heel wat plekken gelukt om het aantal bloemen en kruiden in Noord-Holland Zuid te vergroten. Wat zou […]

lees verder »

Bloemrijk beheer Middenweg Bovenkerkerpolder

Bloemrijke bermen krijg je niet zo maar. Veel bermen worden 'geklepeld' -de planten worden in snippers achtergelaten in de berm. […]

lees verder »

meer nieuws »