Stichting Dan krijgt 16,5 ha. grasland in erfpacht in de Bovenkerkerpolder

30-04-2018

Stichting DAN zorgt ervoor dat het bestaande extensieve beheer ook de komende decennia uitgevoerd blijft worden. De grond wordt nu in gebruik gegeven bij drie agrariërs uit de polder die zo de mogelijkheid krijgen hun grondareaal uit te breiden.

Voor deze percelen zal een begrenzing als natuur worden aangevraagd. Dankzij de begrenzing als natuur en de unieke opzet van de stichting (een ‘TBO’ zonder overheadkosten) kan de grond tegen gunstige condities in gebruik worden gegeven aan de boeren.

 

Stichting Duurzaam Agrarisch Natuurbeheer heeft 16,5 ha. grasland in de Bovenkerkerpolder in erfpacht gekregen. Het betreft vochtige en vogelrijke percelen die al gedurende een lange periode extensief worden gebruikt door een boer van buiten de polder.

Bodem- en Waterdag 2019 Rijnland

  Samen werken aan een betere waterkwaliteit   Op dinsdag 19 november aanstaande organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland voor agrariërs de Bodem- en […]

lees verder »

nachtvlinderonderzoek

Het is op heel wat plekken gelukt om het aantal bloemen en kruiden in Noord-Holland Zuid te vergroten. Wat zou […]

lees verder »

Bloemrijk beheer Middenweg Bovenkerkerpolder

Bloemrijke bermen krijg je niet zo maar. Veel bermen worden 'geklepeld' -de planten worden in snippers achtergelaten in de berm. […]

lees verder »

meer nieuws »