Zwarte Stern en Visdief

11-02-2017

We willen op geschikte plekken nestvlotjes uitleggen voor zwarte sterns. In aanmerking komen brede sloten in gebiede dichtbij polders of plassen waar deze vogels al broeden -de regio rond Botshol en de Vechtplassen.

We gaan ook schelpenstrandjes aanleggen voor visdieven. Het best kan dit gebeuren nabij breder water, helemaal mooi als het op een eilandje kan of als er de gelegenheid is een (drijvend) eiland aan te leggen. Traditionele broedplaatsen zoals de Uithoornsepolder, de Middelpolder en rondom Loosdrecht of Spaarnwoude komen in aanmerking.

 

 

Visidief en Zwarte stern krijgen een steuntje in de rug.

Visdief en zwarte stern zijn prachtige vogels die we gelukkig geregeld boven onze poldersloten zien vliegen. Ze broeden maar weinig omdat het aan geschikte broedplekken ontbreekt. We gaan deze aansprekende dieren helpen.

Meedoen? info@collectiefnhz.nl

Bodem- en Waterdag 2019 Rijnland

  Samen werken aan een betere waterkwaliteit   Op dinsdag 19 november aanstaande organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland voor agrariërs de Bodem- en […]

lees verder »

nachtvlinderonderzoek

Het is op heel wat plekken gelukt om het aantal bloemen en kruiden in Noord-Holland Zuid te vergroten. Wat zou […]

lees verder »

Bloemrijk beheer Middenweg Bovenkerkerpolder

Bloemrijke bermen krijg je niet zo maar. Veel bermen worden 'geklepeld' -de planten worden in snippers achtergelaten in de berm. […]

lees verder »

meer nieuws »