Uitbreiding agrarisch natuurbeheer in Noord-Holland Zuid

05-08-2016

Boeren in Noord-Holland Zuid krijgen de mogelijkheid om in de periode 2017-2021 nog meer maatregelen te nemen voor de weidevogels.

De provincie heeft het budget voor maatregelen ten behoeve van de weidevogels in dit deel van de provincie met bijna 25% verhoogd.

De provincie ziet dat het collectief op een efficiente wijze met het geld om gaat. Bovendien worden alle weidevogelleefgebieden geteld, in april om de vestiging van de vogels in beeld te krijgen en in mei om vast te stellen of er kuikens vliegvlug worden.

In veel van de weidevogelleefgebieden in Noord-Holland Zuid blijken de grutto's hun kuikens goed groot te kunnen krijgen. Het extra geld wordt vooral besteed aan het beheer van kruidenrijk grasland -hier komt geen kunsmest en drijfmest en er is een rustperiode voor de kuikens van 1 april tot minimaal 15 juni.

Leden Amstelland beplanten hun erf

Zestien van onze leden in Amstelland zijn gestart met het planten van extra bomen op en rond hun erf en […]

lees verder »

Gedeputeerden PNH op bezoek bij de agrarische collectieven

Kennismaken met de agrarische collectieven van Noord-Holland. Dat was de reden van de ontmoeting op 31 januari tussen de nieuwe […]

lees verder »

Samen aan de slag voor boeren met toekomst in de Bovenkerkerpolder

Veertien NHZ-leden uit de Bovenkerkerpolder en bestuurders van de provincie Noord-Holland, waterschap Amstel, Gooi en Vecht, gemeente Amstelveen en ons […]

lees verder »

meer nieuws »