Nieuwsbrief Uithoornse en Kalslagerpolder

28-03-2016

-Anton van Overveld-

Dinsdag en zaterdag 22 en 26 maart hebben wij onze verkenningen gedaan.

Vol verwachting kijken wij uit naar de ontwikkelingen rondom het nieuwe plasdrasgebiedje in de Uithoornse polder op het bedrijf van Peter Bos.Er isal veel te zien:  4 zilverreigers, 1 witte kwikstaart, 5 watersnippen,3 paar scholeksters, 4 graspiepers, 4 paar bergeenden, 1 paar tureluurs, 1 wulp, 1 torenvalk,1 bontbekplevier, 1 kievit en 20 steltlopertjes waarvan ik niet precies kan zeggen welke soort. 2 grutto’s maakten hoog in de lucht hun eerste aankondiging dat zij hier een plekje gaan opeisen.  En dat al binnen een week plasdras!

 

Op het bedrijf van Langelaan wordt dit jaar bloemrijk grasland ingezaaid, een prachtig initiatief in een gebiedje waar jaar na jaar wel 20 gruttopaar hun nesten maakten. Ook hier zagen wij 4 paar bergeenden, 2 paar Canadese ganzen en een dertigtal grauwe ganzen.

Op het maisland van Bunnik zitten momenteel een 3 paar kieviten en bij Heemskerk zagen wij een wulp die elk jaar daar enkele weken foerageert en dan doortrekt naar het noorden. Verder 2 paar bergeenden 2 paar Canadese gans 3 paar scholeksters.

De boer is een regisseur

Boeren zijn geen slachtoffer, maar regisseur van het landschap. Wanneer ze die taak op zich nemen ontstaat een nieuw duurzaam […]

lees verder »

Bodem- en Waterdag 2019 Rijnland

  Samen werken aan een betere waterkwaliteit   Op dinsdag 19 november aanstaande organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland voor agrariërs de Bodem- en […]

lees verder »

nachtvlinderonderzoek

Het is op heel wat plekken gelukt om het aantal bloemen en kruiden in Noord-Holland Zuid te vergroten. Wat zou […]

lees verder »

meer nieuws »