Burgers en Boeren en Melk in Amsterdam

20-03-2016

De melksalon (www.demelksalon.nl) organiseerde 19 maart een actie om het gesprek tussen burgers en boeren op gang te brengen over de smaak van zuivel en het verhaal van het landschap. Als de burger het verhaal van een natuurrijk landschap om de tad wil ondersteunen en de unieke kwaliteiten en smaak van zuivel van kruidenrijk grasland wil genieten, dan moeten we de zuivel via korte lijntjes voor de consument beschikbaar krijgen. Nast melk uit de zwaar bewerkte melkmeren van Campina, ook een eerlijk product met unieke smaak uit landbouw die de natuur en het landschap in ere houden!

Zie hier hoe de boeren aankomen met de melk

-voor de insiders, boeren uit NHZ: Mart Kea, Henk de Hartog en  Boy Griffioen in actie. Voorop Melksolongodin Sietske Klooster. Rechts: onze melkondernemer Marten Verdenius.

 

DEEL 2

Vergroening van waterrijke veenweidegebieden: tweejarige pilot levert bouwstenen voor het nieuwe GLB

In maart 2019 startte het tweejarig pilotproject “Vergroening van waterrijke veenweidegebieden”. De pilot gaat bouwstenen leveren voor het nieuwe Gemeenschappelijk […]

lees verder »

Met regionaal maatwerk naar een groenere akkerbouw

GLB PILOT Met GLB-premies een daadwerkelijke vergroening realiseren in de akkerbouw. Dat is het kerndoel van de GLB-pilot ‘Met regionaal maatwerk […]

lees verder »

Aetsveld: veel gruttokuikens bij elkaar in het centrum

In Aetsveld lopen de gruttokuikens in het westen bij de extensievere, biologische bedrijven en in het centrum van de polder […]

lees verder »

meer nieuws »