Streekkaas rijpt in kruidenrijk hooi

25-02-2016

Een eerste experiment voor een streekproduct: kruidenrijkegraskaas die rijpt in geurig hooi! 

Onze filosofie: de prachtige rijke weide die zo goed is voor de bloemen, brengt ook vlees- en zuivelproducten voort die extra smakelijk en gezond zijn voor de consument. 

Dus: goed beheer voor bloemen, bijen, vlinders en vogels gaat zichzelf terugverdienen!

Koos en Monique Langelaan maken geweldige rauwmelkse boerenkaas.

Misschien gaan we eerdaags de markt bestormen met een extra smakelijke en supergezonde kaas!? De koeien eten kruidenrijk gras en kruidenrijk hooi, zodat er een grote rijkdom aan mineralen etc. via de melk in de kaas komt wat borg staat voor een uitzonderlijke smaak en kwaliteit!

De eerste kaast ligt te rijpen in een zorgvuldig bedje van hooi, zodat ook de heerlijke geur van vers hooi in de kaas trekt.

Vergroening van waterrijke veenweidegebieden: tweejarige pilot levert bouwstenen voor het nieuwe GLB

In maart 2019 startte het tweejarig pilotproject “Vergroening van waterrijke veenweidegebieden”. De pilot gaat bouwstenen leveren voor het nieuwe Gemeenschappelijk […]

lees verder »

Met regionaal maatwerk naar een groenere akkerbouw

GLB PILOT Met GLB-premies een daadwerkelijke vergroening realiseren in de akkerbouw. Dat is het kerndoel van de GLB-pilot ‘Met regionaal maatwerk […]

lees verder »

Aetsveld: veel gruttokuikens bij elkaar in het centrum

In Aetsveld lopen de gruttokuikens in het westen bij de extensievere, biologische bedrijven en in het centrum van de polder […]

lees verder »

meer nieuws »