Studieclub Streekproduct Amstelland van start

21-02-2016

In Amsterdam zijn consumenten met belangstelling voor lokale producten met een eigen verhaal, gezonde uitstraling en herkenbare kwaliteit.

Amstelland kan die producten leveren.

  • We hebben een prachtig verhaal: de mooie ‘achtertuin’ van Amsterdam, waar de boeren de natuurwaarden van het landschap, inclusief pinksterbloemen en grutto’s, bewaren.
  • Ongetwijfeld kan Amstelland zuivel en vlees leveren waarin de specifieke kwaliteit van de natuurlijke graslanden is terug te vinden, te proeven. Het kan als we een streekproduct maken waarin de gezonde en smakelijke kwaliteit van het kruidenrijke gras is te ervaren.

In april organiseren we een ontmoeting met Amsterdamse ondernemers die zoeken naar een kans om streekproducten met een mooi verhaal in de markt te zetten met boeren in Amstelland die interesse hebben in een dergelijk avontuur.

We nodigen alle boeren uit Amstelland uit om mee te denken in onze Studieclub Streekproduct om samen dit gesprek voor te bereiden!

 Graag even opgeven bij info@collectiefnhz.nl

 

Collectief NHZ en Vogelbescherming starten de Studieclub Streekproduct.

Dinsdag 29 maart 20.15 uur in het zaaltje van Ron Korrel, Ronde Hoep West 46

De afgelopen tien jaar zijn we er in geslaagd de weidevogels in de Ronde Hoep en de Bovenkerkerpolder overeind te houden. Dat lukte mede dankzij het geld dat de verminderde opbrengst van de graslanden waar laat wordt gemaaid, compenseert.

We zoeken voor de toekomst op middellange termijn naar een verdergaande aanpak: geld verdienen aan kruidenrijk grasland!

Vlinders en andere insecten geteld op Gooise Akkerranden

Leden van NHZ hebben in 2019 voor het tweede jaar akkerranden vol bloemen aangelegd in het Gooi. De Vlinderstichting heeft […]

lees verder »

Onderzoek Insekten in Akkerranden Haarlemmermeer

CLM heeft samen met vrijwilligers in de Haarlemmer meer een onderzoek uitgevoerd naar de effecten voor Functionele Agro Biodiversiteit van […]

lees verder »

Noord-Holland Jaarboek boerenlandvogels 2019

Hoe verging het de Noord-Hollandse weidevogels afgelopen broedseizoen? We zetten de cijfers op een rij in het Jaarboek Boerenlandvogels 2019 […]

lees verder »

meer nieuws »