Melkveehouderij op nat veen

12-04-2018

Keynote speaker is Joel Salatin, die met ons meedenkt over de uitdagingen die spelen in het veenweidegebied, met name rond bodemdaling.Joel Salatin (USA) is een beroemd veeboer, schrijver en spreker over landbouw- vernieuwing. Met zijn visie en expertise is hij een inspiratie voor duizenden boeren over de hele wereld die zijn principes in hun praktijk toepassen.

 

Hiervoor brengen we de casus in van Marcel Al, een melkveehouder in het Wormer-Jisperveld. Hij maakt ons deelgenoot van zijn zoektocht en ervaringen in de polder, en zijn ideeën om de toekomst tegemoet te treden. De derde gesprekspartner is Henk den Hartog, ‘bodemboer’ en producent van biologische zuivel van het eerste uur.

 

INFORMATIE

 

 

 

Op maandag 23 April is er op de Eemlandhoeve een goed gesprek waar je deelgenoot van kunt zijn. We starten om 10.00 uur met afronding om 12.00 uur op de Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7, 3752 LK Bunschoten-Spakenburg.

 

Eerste telling Ronde Hoep 6-8 april

Met de telling begin april durf ik nog weinig te zeggen over de grutto’s. Vorig jaar waren het er 206 […]

lees verder »

Melkveehouderij op nat veen

Keynote speaker is Joel Salatin, die met ons meedenkt over de uitdagingen die spelen in het veenweidegebied, met name rond […]

lees verder »

Fantastisch vlees

In gesprek met Joel Salatin Maandag 23 April 13.00-17.00 uur Eemlandhoeve Bisschopsweg 7, 3752 LK Bunschoten-Spakenburg   […]

lees verder »

meer nieuws »