‘Benefiet voor de Kieviet’ in de mooiste polder van Nederland

10-06-2017

In de Bovenkerkerpolder (Amstelveen) gaat het, in tegenstelling tot de algemene tendens in Nederland,  goed met de weidevogels. De mooie resultaten komen door het unieke beheer dat hier gezamenlijk door de boeren gevoerd wordt. Een extra duwtje in de rug kunnen de weidevogels altijd gebruiken, dus organiseert Hoeve Kazan het eerste Benefiet voor de Kieviet in de Bovenkerkerpolder: een heerlijk viergangendiner op een unieke locatie waarvan de opbrengst ten goed komt van de weidevogels.

De kosten voor het diner zijn € 42,50 p.p. Dit is inclusief welkomstdrankje en koffie, maar exclusief drankjes bij het diner, deze kunt u ter plaatse afrekenen. De  opbrengst van het diner wordt (voor het overgrote deel) gebruikt om de weidevogels te supporten! Doel is om meer kruidenrijke, vochtige weiden in de Bovenkerkerpolder te realiseren. Er is geld nodig om het waterpeil hoger te zetten en om de weilanden in te zaaien met inheemse weidebloemen. Gebrek aan vochtige, kruidenrijke graslanden die laat worden gemaaid,  is een belangrijke oorzaak van de achteruitgang van de weidevogels. Het feit dat die er in Bovenkerkerpolder alleen maar meer zijn gekomen, is het geheim van het succes van de vogels.  

Grijp deze unieke kans en schrijf u in voor deze belevenis via info@hoevekazan.nl. Meer info? Check www.hoevekazan.nl en facebook voor het laatste nieuws..

 

Eerste ‘Benefiet voor de Kieviet’ in de mooiste polder van Nederland

Zaterdag 24 juni

Op zaterdag 24 juni as. is het zover, dan wordt het eerste ‘Benefiet voor de Kieviet” op de unieke locatie van Boerderij Bouwlust (Nes a/d Amstel) gehouden. En u kunt daar bij zijn! Laat uw verbeelding spreken: een heerlijk zomeravond, de geur van vers gemaaid gras, het geluid van roepende en kwetterende vogels, een heerlijk vrij uitzicht en een lange tafel prachtig gedekt. Nieuwe ontmoetingen, interessante gesprekken en onderwijl wordt het diner opgediend. Stuk voor stuk heerlijke gerechten, bereid door Martijn Postma (Boerin en de Kok). De ingrediënten die gebruikt gaan worden zijn veelal afkomstig uit de streek, zoals de ‘onkruidenboter’ en het heerlijke biologische vlees van Limousin runderen van Hoeve Kazan.

Leden Amstelland beplanten hun erf

Zestien van onze leden in Amstelland zijn gestart met het planten van extra bomen op en rond hun erf en […]

lees verder »

Gedeputeerden PNH op bezoek bij de agrarische collectieven

Kennismaken met de agrarische collectieven van Noord-Holland. Dat was de reden van de ontmoeting op 31 januari tussen de nieuwe […]

lees verder »

Samen aan de slag voor boeren met toekomst in de Bovenkerkerpolder

Veertien NHZ-leden uit de Bovenkerkerpolder en bestuurders van de provincie Noord-Holland, waterschap Amstel, Gooi en Vecht, gemeente Amstelveen en ons […]

lees verder »

meer nieuws »