Studieclub Streekproduct Amstelland van start

21-02-2016

In Amsterdam zijn consumenten met belangstelling voor lokale producten met een eigen verhaal, gezonde uitstraling en herkenbare kwaliteit.

Amstelland kan die producten leveren.

  • We hebben een prachtig verhaal: de mooie ‘achtertuin’ van Amsterdam, waar de boeren de natuurwaarden van het landschap, inclusief pinksterbloemen en grutto’s, bewaren.
  • Ongetwijfeld kan Amstelland zuivel en vlees leveren waarin de specifieke kwaliteit van de natuurlijke graslanden is terug te vinden, te proeven. Het kan als we een streekproduct maken waarin de gezonde en smakelijke kwaliteit van het kruidenrijke gras is te ervaren.

In april organiseren we een ontmoeting met Amsterdamse ondernemers die zoeken naar een kans om streekproducten met een mooi verhaal in de markt te zetten met boeren in Amstelland die interesse hebben in een dergelijk avontuur.

We nodigen alle boeren uit Amstelland uit om mee te denken in onze Studieclub Streekproduct om samen dit gesprek voor te bereiden!

 Graag even opgeven bij info@collectiefnhz.nl

 

Collectief NHZ en Vogelbescherming starten de Studieclub Streekproduct.

Dinsdag 29 maart 20.15 uur in het zaaltje van Ron Korrel, Ronde Hoep West 46

De afgelopen tien jaar zijn we er in geslaagd de weidevogels in de Ronde Hoep en de Bovenkerkerpolder overeind te houden. Dat lukte mede dankzij het geld dat de verminderde opbrengst van de graslanden waar laat wordt gemaaid, compenseert.

We zoeken voor de toekomst op middellange termijn naar een verdergaande aanpak: geld verdienen aan kruidenrijk grasland!

Leden Amstelland beplanten hun erf

Zestien van onze leden in Amstelland zijn gestart met het planten van extra bomen op en rond hun erf en […]

lees verder »

Gedeputeerden PNH op bezoek bij de agrarische collectieven

Kennismaken met de agrarische collectieven van Noord-Holland. Dat was de reden van de ontmoeting op 31 januari tussen de nieuwe […]

lees verder »

Samen aan de slag voor boeren met toekomst in de Bovenkerkerpolder

Veertien NHZ-leden uit de Bovenkerkerpolder en bestuurders van de provincie Noord-Holland, waterschap Amstel, Gooi en Vecht, gemeente Amstelveen en ons […]

lees verder »

meer nieuws »